Flingan`s

  Flingan`s

Inger Edström

Kropp & Själskonsult

0702 55 32 27

 


 

Kropp&Själ är en Enhet. Kroppen är Själens Tempel

Jag heter Inger men kallas för Flingan.

Jag har alltid varit intresserad av människor. Ända sedan barnsben har jag värnat om dom som inte mått så bra. Jag var ca 10 år då jag sa att jag ville arbeta som kurator då jag blev stor. Människor har alltid tytt sig till mig, bett om hjälp, råd och stöd. Mitt genuina intresse för människor har nog lyst om mig och folk har känt min vilja att Se och Lyssna. Nu blev det inte någon kuratorsutbildning för mig men jag har ändå alltid haft en nära relation till det yrket som person.

Jag började som 23 åring att arbeta på en avdelning inom socialtjänsten där man hade som uppgift att utreda familjesituationer och vid vissa fall placera barn som av olika anledningar inte kunde bo kvar i sina ursprungsfamiljer till Jour- eller familjehem. På -80 talet började jag arbeta i Högdalen, på Sd 10 (socialdistrikt 10) som Kammarskrivare inom Familjevården. Det arbetet innebar att jag hade kontakt med både de biologiska föräldrarna, familjehemmen och fick följa familjehemsinspektörernas arbete på nära håll. Jag fick mycket insyn och lärdom om många olika människoöden.

I slutet av -80 talet startade jag motionsgymnastik för personalen i distriktet. Hade gått motionsledarutbildning på SAGA några år innan. Det blev mycket uppskattat och blev möjlighet till motionsgymnastik 2 ggr per vecka för personalen.

1988/89 utbildade jag mig till massör på Axelssons Gymnastiska Institut. Startade direkt med personalvårdande massage 8 timmar per vecka för de anställda.  Succé. Det blev så pass populärt att jag kort därefter arbetade halvtid med massage för personalen.

1999 sa jag upp min anställning på socialdistriktet för att satsa heltid på massagen. Jag har arbetat som massör bl a på Södermalms kiropraktor klinik där jag hade ett nära samarbete med kiropraktorerna och som personalmassör på WSP och Electrolux. År 2000 fick jag en lokal i Farsta Centrum och sedan dess har jag arbetat heltid där på min praktik. 

Under åren har jag gått olika kurser och utbildningar. Då kopplingen mellan Kropp&Själ är så betydelsefull har jag valt att gå många olika kurser inom Personlig-/ Andlig- och Medial utveckling. Bland annat för Terry Evans, Ammis Reiman och Camilla Elfving. Några kurscirklar inom Andlig utveckling har jag också gått bland annat för Carina Wålegård och Kimsan Bornholm.

Jag är alltså inne på mitt 34:e år som Massör och Healer och sedan ett antal år tillbaka också som Andlig Vägledare. Det är min övertygelse om att vi är en helhet, Kropp&Själ. Mår Själen dåligt så påverkas kroppen och mår Kroppen dåligt så blir Själen påverkad. Ibland har vi inte förmåga att hantera/reagera direkt på något som händer med eller runt omkring oss utan vi stoppar ner det i kroppen. Kanske känner vi oss nödgade att förändra oss som en överlevnadsstrategi. Om den förändringen pågår länge kan vi till slut glömma vem vi egentligen är och hur vi egentligen vill vara. Men allt kommer med tiden ikapp oss. Vi kan börja må dåligt på olika sätt. Kanske blir vi sjuka, får allergier, får värk eller känner att "något" är fel men kan inte riktigt peka på vad. Detta är kroppen och själens sätt att signalera en obalans. Något behöver komma fram, rensas ut och bearbetas. I dessa lägen är kombinationen av Massage, Healing och Andlig Vägledning väldigt bra.

Jag har som ni kan se en lång erfarenhet av att arbeta med människor och då jag också haft förmånen att bli lite äldre har jag också lång livserfarenhet. Jag kan aldrig Garantera att jag kan göra dig frisk eller må bättre. Det jag kan Garantera är att jag Ser Dig, Hör Dig och kan hjälpa dig att Belysa vissa saker som är av vikt för dig. Jag kan Guida Dig framåt så att Du själv kan ta nya, och för dig bättre beslut för att kunna må bättre och finna Ditt Rätta Jag.